To english

Uw mandje is leeg

Contact

Geschenken

Bloembollen op pot

Zoeken

Wanneer te bestellen?

U kunt de zomerbloeiende bloembollen en knollen bestellen tot eind mei 2017. Verzending vindt plaats vanaf maart 2017. De voorjaarsbloeiende bloembollen kunt u vanaf maart tot eind december bij ons bestellen. Verzending vindt plaats vanaf september , het ideale moment om de bollen te planten. Indien u de bollen eerder of later wenst te ontvangen, kunt u dit bij uw bestelling opgeven. Door het exclusieve karakter van sommige door ons aangeboden producten geldt op=op en hanteren wij de volgorde van binnenkomst bij het toewijzen van de producten. Let hier dus goed op bij uw bestelling.

Bij elke zending doen wij een duidelijk plantinstructie. Alle bollen worden zorgvuldig met de hand ingepakt en elke verpakking is duidelijk voorzien van omschrijving en kleur van het soort, bloeihoogte en bloeitijd van de bloem.

Onze prijzen

Alle vermelde prijzen op onze website zijn inclusief BTW en vermeld per stuk of per eenheid. Losse bollen zijn voornamelijk per stuk vermeld tenzij duidelijk aangegeven.
Samengestelde pakketten zijn altijd per eenheid. (per samengesteld pakket) Accessoires zijn per stuk vermeld tenzij duidelijk aangegeven, samengestelde accessoires zijn per eenheid. (per samengesteld pakket). Prijzen zijn exclusief verzendkosten. Voor specificatie van de verzendkosten zie hieronder.

Verzending van mijn order?

Bij het plaatsen van uw bestelling kunt u kiezen uit de optie Bezorgen of Ophalen.

Wij bezorgen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Op het bestelformulier kunt u eventueel een opmerking plaatsen omtrent de levering. Als u naast de bloembollen ook accessoires besteld, worden deze in één keer vergestuurd. Kiest u bij de bestelling voor de optie "ophalen" dan kan dit alleen op afspraak. Present Garden zal u informeren wanneer de zending kan worden opgehaald. Bij de optie "ophalen" vindt de betaling eveneens vooraf plaats via de webshop, maar uiteraard hoeft u dan geen verzendkosten te betalen!

Verzending van de zomerbloeiers vindt plaats vanaf maart, of eerder indien gewenst, en voorjaarsbloeiers worden vanaf september verstuurd.

Wat betaal ik voor het verzenden van de bloembollen?

Wij rekenen voor elke bestelling die bezorgd moet worden een bijdrage in de verzendkosten. De tarieven die momenteel gelden zijn als volgt:

Nederlandse afleveradressen onder de € 65,= orderwaarde; bezorgkosten € 6,95
Nederlandse afleveradressen boven de € 65,= orderwaarde zijn gratis.
Duitse afleveradressen bezorgkosten € 19,95
Belgische afleveradressen bezorgkosten € 14,95
Franse afleveradressen bezorgkosten € 14,95
Engelse afleveradressen bezorgkosten € 14,95

Oostenrijkse afleveradressen bezorgkosten € 19,95

Bloembollen cadeau doen?

U kunt bij het bestelproces aangeven of u de bloembollen of accessoires aan iemand cadeau wil geven. In een speciaal tekstvakje bij het afronden van uw order kunt u aangeven wat u op een eventueel mee te sturen kaartje wilt vermelden. Wij zorgen ervoor dat de ontvanger verrast zal worden door een door u samengesteld cadeau! Geen keuze kunnen maken? Geef dan een cadeaubon (via PayPal te bestellen) te besteden bij http://www.historischebloembollen.nl/ .

Wanneer bloembollen cadeau? Relatiegeschenken?

Het is altijd leuk om mensen te verrassen met een origineel cadeau. Te denken valt aan familie en (tuin)vrienden, een echte tuinliefhebber, moederdag, verjaardagen, trouwerijen en bruiloften, feestdagen of aan vrienden in het buitenland. Maar ook het versturen van een bloembollenpakket naar uw zakelijke relaties wordt altijd bijzonder gewaardeerd. Vraag ons naar de mogelijkheden voor verzending naar het buitenland! Wij stellen met veel zorg en aandacht de pakketten samen voor een hoge attentiewaarde. Ten opzichte van een bos bloemen heeft u met bloembollen een langere tijd om te genieten! Een bloeigarantie en weken lang plezier!

Betalingen, hoe werkt dat?

De betaling gaat via een beveilgde verbinding met IDEAL en PayPal. U koopt dus bij ons veilige online producten. U krijgt een bevestiging als de betaling in goede orde is ontvangen.

Wanneer plant ik de bloembollen?

De zomerbloeiende bloembollen kunt u planten tot eind mei. De voorjaarsbloeiende bloembollen kunt u planten vanaf eind september tot ver in december. (Bewaar uw bollen droog, koel en vorstvrij voordat u ze gaat planten. Als de voorjaarsbloeiende bloembollen éénmaal onder de grond zitten, zullen ze geen last meer hebben van vorst!) Bij elke zending doen wij een duidelijk plantinstructie. Alle bollen worden zorgvuldig met de hand ingepakt en elke verpakking is duidelijk voorzien van omschrijving en kleur van het soort, plantdiepte van de bol en hoogte van de bloem. Leukde video over hoe plant ik bloembollen.

Bloembollen per vierkante meter?

Het is sterk afhankelijk wat u wilt beplanten. In potten kunt u de bollen tegen elkaar aanplanten voor een rijk gevulde pot met bloemen. In de tuin kunt u per soort de bollen bij elkaar planten of de bollen juist door elkaar planten. Bij tulpen, narcissen en hyacinten kunt u uitgaan van 20-25 bollen per vierkante meter, Allium (grootbloemig) en Fritillaria imperialis 5-7 bollen per vierkante meter en voor de andere soorten kunt u als richtlijn aanhouden 35-50 bollen per vierkante meter.

Verwildering...?

Bij de omschrijving van de soorten staat vermeld of de bollen en knollen bestemd zijn voor verwildering. U kunt dus de bollen na de bloei laten staan. De bloemen kunt u eventueel na de bloei afknippen en het loof na een aantal weken verwijderen. Niet aan het loof trekken,  het gevaar bestaat dat u alsnog de bollen uit de grond trekt! Bollen bestemd voor verwildering kunt u ook in potten laten staan. Zorg dat de potten voorzien zijn van een goed afwateringssysteem! Als ze uitgebloeid zijn, zet dan de potten op een beschutte, lichte plek. Knip de bloemen af en het wachten is op het nieuwe bloeiseizoen! Meer weten over verwilderingsbollen dan is dit een leuke video.

Zon, schaduw of allebei?

In de omschrijving van de soorten vermelden wij wat de beste plaats is in de tuin/border/potten. Je hebt echte zonaanbidders zoals tulpen, crocus en muscari of alleen de schaduwliefhebbers of gewoon de bollen die gedijen in zon en schaduw!

Verzorgingstips...

Klik voor verzorgingstips van de zomerbloeiers hier.

Klik voor verzorgingstips van de voorjaarsbloeiers hier.

Combinaties maken, hoe doe ik dat?

Wij hebben samengestelde pakketten gemaakt voor u. Maar uiteraard kunt u ook zelf oneindig varieren en combineren. Op kleur of juist op hoogte. Bij de omschrijving van de soorten hebben wij ook suggesties beschreven. Mailen of bellen voor vrijblijvende informatie kan altijd, wij staan u graag te woord. Kijk ook bij ons samengestelde pakketten voor het voorjaar of najaar.

Zomerbloeiende bloembollen bewaren.

Wilt u de Dahlia's na de bloei bewaren voor volgend jaar? Dat kan. Voor uitgebreide informatie klik hier.

Voorjaarsbloeiende bloembollen bewaren.

Voor informatie klik hier.

Welke bloembollen lokken vlinders en bijen?

 Voor een filmpje klik hier https://www.youtube.com/watch?v=wsSdOMJOfqk&feature=youtu.be

2008-2010 Historischebloembollen.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Contact